Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

14. 5. 2015 15:15

Předseda vlády předal Cenu Arnošta Lustiga spoluzakladateli nadace Dobrý anděl

Předseda vlády předal 14. května 2015 Cenu Arnošta Lustiga spoluzakladateli nadace Dobrý Anděl.
Předseda vlády předal 14. května 2015 Cenu Arnošta Lustiga spoluzakladateli nadace Dobrý Anděl.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se společně s místopředsedou vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavlem Bělobrádkem ve čtvrtek 14. května 2015 v Rezidenci primátora hl. města Prahy zúčastnil slavnostního udělení Ceny Arnošta Lustiga za rok 2014.

Ocenění za odvahu a statečnost, lidskost a spravedlnost převzal z rukou premiéra Petr Sýkora, podnikatel, vizionář, filantrop, spoluzakladatel nadace Dobrý anděl.


„Jsem rád, že se mezi nositele ceny Arnošta Lustiga zařadí další osobnost, která svůj život věnuje pomoci druhým, vyniká lidskostí i sounáležitostí. Která konkrétními praktickými kroky ukazuje, že podnikání je také odpovědnost – nejen za své nejbližší, ale také odpovědnost společenská. Věřím, že kdyby se cestou pana Petra Sýkory vydalo více podnikatelů, naší společnosti by to prospělo,” uvedl ve svém projevu premiér Bohuslav Sobotka.

Cenu nesoucí jméno slavného českého spisovatele Arnošta Lustiga založila v roce 2012 Česko-izraelská smíšená obchodní komora v čele s Pavlem Smutným. Jejím cílem je každoročně ocenit některého z žijících českých občanů, který se podobně jako Arnošt Lustig příkladně zasloužil o udržení a rozvoj celospolečenských hodnot. Laureáta Ceny každoročně vybírá Výbor Ceny Arnošta Lustiga složený ze čtrnácti osobností české kultury, politiky a vědy.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie