Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

13. 5. 2015 15:39

Premiér jednal s prezidentem Vietnamu o nových obchodních příležitostech i rozvoji vztahů obou zemí

Premiér se 13. května 2015 sešel s prezidentem Vietnamu Truong Tan Sangem.
Premiér se 13. května 2015 sešel s prezidentem Vietnamu Truong Tan Sangem.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal společně s ministrem kultury Danielem Hermanem v Kramářově vile s prezidentem Vietnamské socialistické republiky Truong Tan Sangem. Hlavními tématy společného setkání byl rozvoj vzájemné obchodní výměny mezi oběma zeměmi, intenzivnější spolupráce v oblasti školství, vědy, výzkumu či nových obchodních příležitostech pro české firmy zejména ve strojírenství, energetice, potravinářství či zemědělské technice.

Vzájemná obchodní výměna mezi oběma zeměmi dosáhla v roce 2014 historicky největšího objemu. Vietnam je jednou z 12 prioritních zemí v rámci Exportní strategie ČR. V roce 2015 chce vláda ČR na úspěšná čísla navázat a využít velký potenciál pro akceleraci vzájemných obchodních vztahů.  

Diskutovalo se rovněž o policejní a justiční spolupráci a o průběhu jednání o dohodách o spolupráci v boji proti trestné činnosti a předávání odsouzených osob.
Česká republika si společně s Vietnamem letos připomíná 65. výročí navázání diplomatických styků.  

Během své třídenní oficiální návštěvy České republiky se vietnamský prezident Truong Tan Sang setkal s prezidentem ČR Milošem Zemanem a zúčastnil se česko-vietnamského obchodního fóra na pražském Žofíně. Jedná se o historicky první návštěvu vietnamského prezidenta v samostatné ČR. Pana prezidenta na jeho cestě do ČR doprovází jeho manželka Mai Thi Hanh.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie