Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

29. 9. 2015 16:48

Premiér Sobotka uctil v New Yorku památku obětí 11. září 2001, mezi nimiž byli i dva Češi

Předseda vlády Sobotka uctil památku obětí z 11. září na Ground Zero v New Yorku, 29. září 2015.
Předseda vlády Sobotka uctil památku obětí z 11. září na Ground Zero v New Yorku, 29. září 2015.
Premiér Bohuslav Sobotka v rámci své pracovní cesty do New Yorku uctil položením květin u památníku 9/11 Memorial památku obětí teroristického útoku z 11. září 2001, mezi nimiž byli i dva Češi.

„V rámci své pracovní cesty jsem dnes v New Yorku uctil památku dvou českých obětí teroristického útoku z 11. září 2001. Událost, která si vyžádala tisíce mrtvých z desítek zemí světa, předznamenala jednu z hlavních hrozeb tohoto století.
Teroristické útoky v New Yorku a Washingtonu, ale také v Londýně, Madridu, Paříži, Kodani a na mnoha dalších místech světa nám ukázaly a ukazují, že bezpečí, svoboda, demokracie, tolerance a úcta k lidským právům a lidské důstojnosti nejsou samozřejmostí a že je potřeba tyto hodnoty společně bránit. Terorismus pohrdající lidskými životy je útokem na hodnoty, které sdílí celý civilizovaný svět. Pouze širokou mezinárodní spoluprací, která bude zahrnovat bezpečnostní oblast, ale také prevenci radikalizace a extremismu, budeme schopni předcházet opakování tragédií, jaká se stala na tomto místě,“
uvedl premiér Sobotka.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie