Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

8. 5. 2019 13:48

Premiér Andrej Babiš uctil výročí konce druhé světové války

Premiér Babiš uctil památku obětí druhé světové války položením věnce u Národního památníku na Vítkově, 8. května 2019.
Premiér Babiš uctil památku obětí druhé světové války položením věnce u Národního památníku na Vítkově, 8. května 2019.
Premiér Andrej Babiš se při příležitosti státního svátku Dne vítězství 8. května 2019 zúčastnil pietního aktu u Národního památníku na pražském Vítkově a slavnostního jmenování nových generálů na Pražském hradě. Vedoucí Úřadu vlády Tünde Bartha pak uctila památku padlých u pomníku druhého československého odboje v Praze na Klárově.

Premiér Andrej Babiš, prezident republiky Miloš Zeman, předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček, předseda Senátu Jaroslav Kubera, ministr obrany Lubomír Metnar a další významní hosté si připomněli 74. výročí ukončení bojů druhé světové války slavnostním ceremoniálem u Národního památníku na Vítkově v Praze.

„Měli bychom slavit především to, že v Evropě chválabohu nemáme válku už 74 let. Během poslední války bohužel zahynuly desítky milionů lidí. Vítkov je památné místo pro naši zemi, kde vzdáváme úctu a hold všem našim vojákům, legionářům, kteří bojovali za svobodu naší země. To je důležité si připomínat, hlavně pro mladé generace, pro budoucnost. Je to významný den,“ konstatoval předseda vlády a ocenil přítomné válečné veterány.

Oslavy Dne vítězství pokračovaly slavnostním jmenováním nových generálů prezidentem Milošem Zemanem na Pražském hradě za účasti předsedy vlády a dalších hostů.

Vedoucí Úřadu vlády Tünde Bartha se zúčastnila pietního aktu u pomníku druhého československého odboje na pražském Klárově. Pomník, vytvořený Vladimírem Preclíkem a odhalený v květnu 2006, připomíná odbojáře, kteří zahynuli během nacistické okupace Československa v letech 1938 až 1945.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie