Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

18. 5. 2018 14:23

Premiér Andrej Babiš vystoupil na bezpečnostní konferenci GLOBSEC

Předseda vlády Andrej Babiš se v Bratislavě zúčastnil bezpečnostní konference GLOBSEC, 18. května 2018.
Předseda vlády Andrej Babiš se dnes v Bratislavě zúčastnil bezpečnostní konference GLOBSEC. Vystoupil zde společně se slovenským premiérem Peterem Pellegrinim a místopředsedou Evropské komise Marošem Šefčovičem.

Letošní ročník konference se věnuje transatlantickým vztahům, situaci na Blízkém východě či propagandě. Premiér Andrej Babiš promluvil v rámci diskuzního panelu s názvem One size does not fit all. Tématem diskuse byla hlubší integrace EU a pojem tzv. vícerychlostní Evropy.

Koncept dvourychlostní Evropy nás rozděluje do dvou kategorií. To je nebezpečné zvláště v době, kdy vnímání různých kategorií členskými státy a tím i různé kategorie občanů a zákazníků je stále realitou. Pokud hovoříme o společné budoucnosti, musíme ji formovat společně. Všichni tvoříme součást toho nejlepšího, co EU představuje – jednotného trhu. Nezapomínejme, že mnoho kompetencí je stále v rukou členských států, to opět dokazuje, že by každý členský stát měl mít své slovo v diskusi o budoucnosti,“ uvedl v projevu premiér Andrej Babiš.

Na konferenci dnes večer vystoupí také ministr zahraničních věcí Martin Stropnický v rámci panelu o budoucnosti EU z pohledu zemí Visegrádské skupiny.

Globsec se koná v Bratislavě ve dnech 17.–19. května 2018. Jde o jednu z nejvýznamnějších bezpečnostních konferencí ve střední Evropě, které se účastní osobnosti politického i veřejného života.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie