Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

8. 11. 2018 9:26

Premiér Babiš jednal s eurokomisařem pro životní prostředí Vellou o kvalitě ovzduší i migraci

Premiér Babiš jednal s eurokomisařem pro životní prostředí Karmenuem Vellou o kvalitě ovzduší i migraci, 7. listopadu 2018.
Premiér Babiš jednal s eurokomisařem pro životní prostředí Karmenuem Vellou o kvalitě ovzduší i migraci, 7. listopadu 2018.
Předseda vlády Andrej Babiš přijal ve středu 7. listopadu 2018 v Hrzánském paláci evropského komisaře pro životní prostředí, námořní záležitosti a rybolov Karmenua Vellu. Tématem jednání byly především ochrana ovzduší a aktuální návrhy Evropské komise směřující do oblasti plastů, stranou ale nezůstala ani problematika migrace.

Premiér Andrej Babiš jednal s komisařem Vellou také o odpadech, a to se zvláštním zřetelem k problematice plastů. V té souvislosti předseda vlády přivítal návrhy Komise a rozhodnutí Evropského parlamentu, který na konci října podpořil směrnici o omezení dopadu některých plastových výrobků na životní prostředí. Česká vláda je v této oblasti velmi aktivní, a to například kampaní Dost bylo plastu.

Okrajovým tématem byla také problematika migrace, především pak migrační tlaky na středozemní trase. Premiér Babiš zmínil nutnost ochrany vnějších hranic Evropské unie a efektivní návratové politiky.

Komisař Vella přijel do ČR v rámci tzv. Clean Air Dialoque, který se v České republice koná 7. a 8. listopadu. Cílem dialogu je umožnit diskusi k problematice znečištění ovzduší a urychlení možných řešení v jednotlivých členských státech.

Premiér komisaře Vellu ujistil, že kvalita ovzduší patří mezi jednu z priorit české vlády. Seznámil jej také se stavem legislativy v oblasti ochrany ovzduší a s aktualizací příslušné strategie kvality ovzduší v podobě Národního plánu snižování emisí a plánů kvality ovzduší. Zároveň zdůraznil, že kvalita ovzduší by se měla promítnout do finančního rámce po roce 2020.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie