Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

21. 3. 2018 22:02

Premiér Babiš se v Bruselu setkal s Čechy pracujícími v institucích EU

Předseda vlády Andrej Babiš se v Bruselu setkal s Čechy pracujícími v institucích EU, 21. března 2018.
Předseda vlády Andrej Babiš se v Bruselu setkal s Čechy pracujícími v institucích EU, 21. března 2018.
Předseda vlády Andrej Babiš se v předvečer Evropské rady setkal s Čechy pracujícími v institucích EU. Setkání se zúčastnila více než stovka českých úředníků, kteří působí v Evropské komisi, Evropském parlamentu, Radě a dalších institucích.

Pro vládu Andreje Babiše je podpora Čechů v institucích jednou z priorit české evropské politiky. Premiér českým úředníkům poděkoval za dosavadní práci a reprezentaci Česka na bruselské půdě.

Od vstupu do EU jsme podcenili naši účast a nebyli jsme tolik aktivní a zastoupení našich lidí v evropských institucích není ideální. Chci to teď zásadně změnit. I když jsme malá země, můžeme být aktivnější, dávat návrhy a spojovat se s jinými zeměmi a to nejen v rámci V4. Zastoupení ČR v orgánech EU je jeden z důležitých faktorů a má vliv na naše postavení v Unii. Proto jsem rád, že jsme se tu sešli v takovém počtu. Náš cíl je společný. Silná Česká republika v silné Evropě,“ řekl v úvodu diskuse premiér Andrej Babiš.

Společně s premiérem se setkání zúčastnil také velvyslanec ČR při EU Martin Povejšil a státní tajemník pro evropské záležitosti Aleš Chmelař.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie