Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

2. 9. 2010 17:41

Premiér: Bez dostavby zlínského přivaděče hrozí dopravní kolaps

Návštěva premiéra Petra Nečase ve Zlínském kraji vyvrcholila prohlídkou stavby silnice I/49 mezi Malenovicemi a Zlínem.

Jde o jednu z nejostřeji sledovaných staveb v České republice. V uplynulých týdnech se i o ní diskutovalo v souvislosti se škrty v letošním rozpočtu ministerstva dopravy. Petr Nečas se zasadil o to, aby tato stavba mohla pokračovat bez omezení.

"V tom technickém názvu stavby I/49 Otrokovice - Malenovice se ve skutečnosti skrývá klíčový přivaděč od silnice I/55 do centra Zlína. Nevyhne se jí nikdo, kdo do Zlína směřuje od západu, z Brna či Prahy. Bez rozšíření této komunikace hrozí trvalý dopravní kolaps," vysvětlil předseda vlády Petr Nečas. Právě proto jednal o pokračování této stavby s ministrem dopravy Vítem Bártou.

ZlínV letošním roce se tempo výstavby nakonec nezastaví ani nezpomalí. Do zimy může být proinvestováno až 100 miliónů korun. "Ani v příštích letech by tato stavba neměla zpomalovat. Předpokládáme její dokončení v roce 2012. U toho by mělo zůstat," doplnil premiér Petr Nečas.

"Očekáváme, že ještě letos bude dálniční spojení z Prahy a Brna přivedeno až do Otrokovic. To může zvýšit i zátěž na tento přivaděč do Zlína. Rozšíření silnice z Otrokovic do Zlína je pro nás jednoznačná priorita," zdůraznila primátorka Zlína Irena Ondrová.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie