Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

19. 1. 2015 18:03

Premiér Sobotka jednal s prezidentem Mongolska Elbegdorjem

Premiér Bohuslav Sobotka jednal s prezidentem Mongolska Tsakhiagiinem Elbegdorjem, 19. ledna 2015.
Premiér Bohuslav Sobotka jednal s prezidentem Mongolska Tsakhiagiinem Elbegdorjem, 19. ledna 2015.
Premiér Bohuslav Sobotka se v pondělí 19. ledna 2015 setkal v Hrzánském paláci s mongolským prezidentem Tsakhiagiinem Elbegdorjem. Hlavními body jednání bylo prohloubení vzájemné spolupráce obou zemí.

Prezident Elbegdorj společně s premiérem Sobotkou hovořili především o oboustranné splupráci na poli ekonomiky, v oblasti těžby nerostných surovin, sociálních věcí, kultury a školství.

„V letošním roce si připomínáme 65. výročí navázání diplomatických vztahů, které by nás mělo motivovat k dalšímu rozvoji vzájemné spolupráce ve všech oblastech oboustranného zájmu. Tento významný rok je tak příležitostí k zamyšlení se nad tím, jak dále prohloubit také vzájemnou ekonomickou spolupráci,“ řekl během jednání předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Mongolsko je tradičním obchodním partnerem ČR v asijském regionu. V 60. – 80. letech bylo Československo druhým nejvýznamnějším hospodářským partnerem Mongolska.  V roce 2012 dosáhl objem vzájemné obchodní výměny rekordní úrovně.

Prezident Mongolska Tsakhiagiin Elbegdorj přijel do České republiky na pozvání prezidenta Miloše Zemana. Během své návštěvy jednal s ústavními činiteli. V úterý 20. ledna 2015 navštíví mimo jiné Univerzitu Karlovu v Praze.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie