Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

28. 8. 2016 11:00

Premiér Sobotka otevřel nové Centrum magnetické rezonance v Nemocnici Kyjov

Předseda vlády Bohuslav Sobotka Premiér otevřel nové Centrum magnetické rezonance v Nemocnici Kyjov, 28. srpna 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka Premiér otevřel nové Centrum magnetické rezonance v Nemocnici Kyjov, 28. srpna 2016.
V neděli 28. srpna 2016 předseda vlády Bohuslav Sobotka otevřel v kyjovské nemocnici nové Centrum magnetické rezonance. Slavnostního otevření se zúčastnil také hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. Většinu nákladů na pořízení nového centra pokryla dotace právě z Jihomoravského kraje, který je jejím zřizovatelem.

Nové Centrum magnetické rezonance je největší investicí do přístrojového vybavení v celé historii kyjovské nemocnice. Náklady na ni činí více než 32 milionů korun, dalších 10,5 milionu korun bylo investováno do úpravy stávajícího pavilonu. Většinu nákladů pokryla dotace z Jihomoravského kraje.

„Mám velkou radost z toho, že nemocnice v Kyjově má novou magnetickou rezonanci. Je to velká úleva pro pacienty, kteří už nebudou muset na toto vyšetření jezdit do Brna. Dnes jsme se s hejtmanem Michalem Haškem a místním senátorem Zdeňkem Škromachem zúčastnili slavnostního otevření. Kraj a nemocnice investovali více než 40 milionů korun. Díky také všem sestrám a lékařům v kyjovské nemocnici za jejich dobrou práci,“ řekl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Otevřením nového Centra magnetické rezonance se zvýší dostupnost zdravotní péče, zkrátí se objednávací doba pro pacienty a zkvalitní se diagnostiky vyšetřovacího spektra.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie