Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

2. 3. 2017 18:03

Premiér Bohuslav Sobotka poděkoval končícímu velvyslanci Japonska T. Yamakawovi za příspěvek k česko-japonským vztahům

Předseda vlády Bohuslav Sobotka přijal mimořádného a zplnomocněného velvyslance Japonska Tetsua Yamakawu, 2. března 2017.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka přijal mimořádného a zplnomocněného velvyslance Japonska Tetsua Yamakawu, 2. března 2017.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka přijal ve čtvrtek 2. března 2017 ve Strakově akademii mimořádného a zplnomocněného velvyslance Japonska Tetsua Yamakawu, aby mu při příležitosti ukončení působení na postu velvyslance v České republice poděkoval za přínos k rozvoji česko-japonských vztahů.

Premiér Sobotka během schůzky ocenil jeho aktivní přístup k rozvoji vztahů obou zemí v oblasti obchodu, výzkumu, umění či sportu. Tetsuo Yamakawa se za svého působení také intenzivně věnoval sbližování geograficky vzdálených, leč historicky provázaných českých a japonských kultur. Zasloužil se také o přípravy Roku japonské kultury v ČR, který letos probíhá u příležitosti 60. výročí obnovení diplomatických vztahů obou zemí.

Premiér společně s japonským velvyslancem rovněž zhodnotili česko-japonské vztahy a potenciál dalšího rozvoje spolupráce mj. v ekonomické oblasti, dále na poli energetiky, bezpečnosti, výzkumu a vývoje nebo také kultury či vzdělávání.

Tetsuo Yamakawa působí jako mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Japonska v České republice od září 2013 a jeho mandát vyprší 7. března 2017.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie