Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

5. 12. 2017 15:38

Premiér Bohuslav Sobotka se setkal s předsedou Senátu Chilské republiky Andrésem Zaldívarem Larraínem

Premiér Bohuslav Sobotka jednal s předsedou Senátu Národního kongresu Chilské republiky Andrésem Zaldívarem Larraínem. 5. prosince 2017.
Premiér Bohuslav Sobotka jednal s předsedou Senátu Národního kongresu Chilské republiky Andrésem Zaldívarem Larraínem. 5. prosince 2017.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal v úterý 5. prosince 2017 v Poslanecké sněmovně PČR s předsedou Senátu Národního kongresu Chilské republiky Andrésem Zaldívarem Larraínem. Mluvili spolu především o ekonomické spolupráci obou zemí, ochraně klimatu, spolupráci Evropské unie s Chile a aktuálních zahraničně-politických otázkách týkajících se Latinské Ameriky.

Českou republiku a Chile spojují kvalitní ekonomické kontakty. Hlavním tématem hovoru proto byla zejména perspektiva dalšího prohloubení spolupráce v dopravní infrastruktuře, energetice a důlním či potravinářském průmyslu. Jednání se zaměřilo také na česko-chilskou spolupráci v obraně, lesnictví a vodním hospodářství. Předseda Senátu Chile poděkoval premiérovi za finanční pomoc, kterou vláda České republiky poskytla jeho zemi po požárech a povodních, které zemi postihly v první polovině letošního roku. Částka ve výši 3 miliony Kč byla použita k opětovnému zalesnění spálených lesů v chilském regionu Maule.

Předseda Senátu Národního kongresu Chilské republiky Andrés Zaldívar Larraín přijel do České republiky na pozvání předsedy Senátu PČR Milana Štěcha. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie