Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

19. 5. 2015 10:36

Premiér Bohuslav Sobotka zahájil projekt Legiovlak

Předseda vlády Bohuslav Sobotka zahájil v úterý 19. května 2015 na pražském Hlavním nádraží projekt „Legiovlak – prezentace v krajských městech 2015“.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka zahájil v úterý 19. května 2015 na pražském Hlavním nádraží projekt „Legiovlak – prezentace v krajských městech 2015“.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka zahájil v úterý 19. května 2015 na pražském Hlavním nádraží projekt „Legiovlak – prezentace v krajských městech 2015“. Historický vlak, který připomíná cesty českých legionářů po ruské Transsibiřské magistrále, navštíví v příštích letech řadu míst České republiky i na Slovensku.

Projekt Československé obce legionářské Legie 100, jehož součástí je i vyslání Legiovlaku, má za cíl připomenout odkaz zakladatelů moderního státu.

Projekt Legiovlaku zahájil přestřižením pásky premiér Bohuslav Sobotka spolu s generálním ředitelem a předsedou představenstva Českých drah Pavlem Krtkem, generálním ředitelem SŽDC Pavlem Surým, členem představenstva ČD Cargo Zdeňkem Škvařilem a předsedou Československé obce legionářské Pavlem Budinským. Spuštění projektu se zúčastnil také 1. místopředseda Senátu Přemysl Sobotka, velvyslanec Francie Jean-Pierre Asvazadourian, velvyslanec Slovenské republiky Petr Weiss a zástupce náčelníka Generálního štábu Jaroslav Kocián.

Historický vlak tvoří 11 zrekonstruovaných vagónů včetně zachovaného vybavení. Více o projektu najdete na www.legiovlak.cz.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie