Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

5. 2. 2010 11:20

Premiér Jan Fischer se zúčastní zahájení zimní olympiády

Na pozvání Českého olympijského výboru se předseda vlády Jan Fischer s chotí 12. února 2010 zúčastní slavnostního zahájení zimních olympijských her v kanadském Vancouveru. Cestou do Kanady se o den dříve zúčastní summitu Evropské rady v Bruselu.

„Nacpěte letadlo olympioniky," zněl doslova pokyn Jana Fischera při organizování jeho cesty. Letecký speciál Armády ČR proto do Vancouveru dopraví také členy české olympijské výpravy, včetně evropské části hokejové reprezentace (trenér hokejistů Vladimír Růžička, Jaromír Jágr, krasobruslař Tomáš Verner nebo fyzioterapeut Pavel Kolář).

Premiér Fischer chce tuto světovou událost využít i k neformálním bilaterálním setkáním s představiteli vlád, kteří se slavnostního zahájení her rovněž zúčastní.

Cestu na severoamerický kontinent spojí i s dvoudenní návštěvou státu Kalifornie v USA. Dne 16. února navštíví Silicon Valley, kde povede jednání s investory a představiteli významných firem. Navštíví také Plug and Play Tech Center, což je největší světový klastr high-tech firem. CzechInvest k 1. březnu 2010 otevře v Plug and Play Tech Center český pavilon, tzv. Czech Accelerator, v němž najdou uplatnění nejlepší české start-up společnosti z oblasti IT, čistých technologií a biotechnologií. Součástí jeho návštěvy bude přednáška a odborná diskuse na univerzitě Stanford, kde také poobědvá mj. s bývalou ministryní zahraničí USA, profesorkou Stanfordské univerzity Condoleezzou Riceovou.


O den později při návratu do Prahy se v Los Angeles setká s představiteli krajanské komunity.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie