Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

30. 11. 2012 14:52

Premiér: Je třeba obnovit ekonomický růst bez fiskálních stimulů

Premiér Petr Nečas se setkal s velvyslanci členských a kandidátských zemí Evropské unie akreditovanými v ČR. Schůzku hostilo velvyslanectví Kyperské republiky, která v současnosti předsedá Radě EU.

Předseda české vlády na setkání hovořil o postoji České republiky vůči navrhované bankovní unii, předmětem jednání bylo dále také aktuální téma víceletého finančního rámce na roky 2014-2020. Tímto tématem se zabývalo zasedání Evropské rady koncem minulého týdne v Bruselu, nedošlo ale ke shodě. Podle premiéra Petra Nečase Česká republika tento neúspěch listopadového jednání nevnímá tragicky, přesto si přeje rychlé řešení. Prodlužování doby, než dojde ke konečnému schválení víceletého finančního rámce, by se podle předsedy vlády mohlo projevit komplikacemi při schvalování především kohezní legislativy.

Premiér Petr Nečas se setkal s velvyslanci členských a kandidátských zemí Evropské unie, 30. listopadu 2012Během dnešního setkání pořádaného kyperským velvyslancem Phaedonem Anastasiou se společná debata dotkla také českého státního rozpočtu. Podle premiéra Petra Nečase se Česko nyní musí zaměřit na obnovu ekonomického růstu bez fiskálních stimulů. Deficit rozpočtu na příští rok bude ve výši 2,9 procenta vůči hrubému domácímu produktu, informoval velvyslance premiér. Připomněl také, že nezaměstnanost v ČR je v současné době 7. nejnižší v EU.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie