Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

16. 6. 2017 10:24

Premiér jednal s místopředsedou Evropské komise Timmermansem o budoucnosti EU a vývoji v migraci

Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal s místopředsedou Evropské komise Fransem Timmermansem, 16. června 2017.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal s místopředsedou Evropské komise Fransem Timmermansem, 16. června 2017.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se dnes ve Strakově akademii sešel s místopředsedou Evropské komise Fransem Timmermansem. Tématem jednání byly aktuální evropské otázky včetně přípravy Evropské rady, budoucnosti EU a migrace.

Premiér Sobotka jednal s místopředsedou Evropské komise o budoucnosti EU a prioritách, na kterých se shodli lídři EU v Bratislavě a Římě. Předseda vlády uvedl, že stěžejní podmínkou pro budoucnost evropské integrace je posilování důvěry občanů. Evropská unie by se proto do budoucna měla zaměřit na oblasti, v nichž přináší skutečnou přidanou hodnotu.

Tématem dnešního jednání byla také migrace, o které budou mluvit lídři EU také příští týden na Evropské radě. Český premiér zdůraznil, že EU musí v oblasti migrace stavět na společných řešeních, která získají podporu všech členských států. Česká republika je připravena i nadále pomáhat ve třetích zemích a členských státech, které jsou postiženy migrační krizí. Podle českého premiéra je třeba i nadále intenzivně pracovat na ochraně vnějších hranic, spolupráci se třetími zeměmi a zefektivnění návratových politik.

Pravidelné konzultace s členy Evropské komise jsou součástí aktivní evropské politiky současné vlády. Premiér Sobotka se s představiteli unijních institucí setkává tradičně jak při jejich návštěvách Prahy, tak při svých jednáních v Bruselu.  

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie