Aktuálně

13. 4. 2015 16:54

Premiér vystoupil na podnikatelském fóru

Premiér Bohuslav Sobotka se setkal s předsedou Státního shromáždění Republiky Slovinsko Milanem Brglezem, 13. dubna 2015.
Premiér Bohuslav Sobotka se setkal s předsedou Státního shromáždění Republiky Slovinsko Milanem Brglezem, 13. dubna 2015.
Premiér Bohuslav Sobotka se na závěr prvního dne oficiální návštěvy Slovinska setkal s předsedou Státního shromáždění Milanem Brglezem. Svým vystoupením na podnikatelském fóru v Lublani pak premiér podpořil zintenzivnění obchodní výměny a investic mezi oběma zeměmi.

Česko-slovinské business fórum pro podporu investic

Jedním z hlavních cílů cesty předsedy vlády do Slovinska je podpořit obchodní vztahy a investice. Součástí české vládní delegace je proto podnikatelská mise Svazu průmyslu a dopravy ČR složená ze zástupců firem ze stavebnictví, dopravní infrastruktury, dodávek vybavení interiérů a firemního poradenství.

Se slovinskými podnikateli premiér diskutoval v rámci česko-slovinského business fóra, které se konalo v budově Hospodářsko-průmyslové komory Republiky Slovinsko. Na fóru vystoupili kromě předsedy vlády Sobotky také premiér Slovinska Miro Cerar, předseda hospodářsko-průmyslové komory Slovinska Samo Hribar Miliš a prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák.

Premiér se na začátku své cesty ve Slovinsku setkal rovněž se slovinským prezidentem a předsedou vlády.

V rámci druhého dne návštěvy Slovinska bude zítra premiér jednat například s vedením papírenské společnosti Vipap Videm Krško, která je ve vlastnictví českého státu. Setká se rovněž s ministrem zahraničí Republiky Slovinsko Karlem Erjavecem či navštíví Park vojenské historie v obci Pivka.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie