Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

17. 9. 2014 14:21

Premiér jednal se zástupci zaměstnavatelů i zaměstnanců o možnostech vlády podpořit rozvoj stavebnictví

Předseda OS Stavba Stanislav Antoniv, premiér Bohuslav Sobotka a prezident SPS Václav Matyáš na tiskové konferenci po jednání, 17. září 2014.
Předseda OS Stavba Stanislav Antoniv, premiér Bohuslav Sobotka a prezident SPS Václav Matyáš na tiskové konferenci po jednání, 17. září 2014.
Předseda vlády České republiky Bohuslav Sobotka se ve středu 17. září 2014 sešel v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR s prezidentem Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR Václavem Matyášem a předsedou Odborového svazu Stavba ČR Stanislavem Antonivem.

Máme společný zájem na zrychlení a zefektivnění veřejných investic v oblasti stavebnictví. Když se podíváme na to, co může vláda udělat pro rozvoj stavebnictví, tak jsou to impulzy rozpočtové a legislativní. Důležitým nástrojem bude Operační program Doprava 2, dalším zdrojem bude Regionální operační program a důležitou oblastí budou i investice do sociálního bydlení a rozšíření kapacity mateřských škol,“ řekl na tiskové konferenci premiér Bohuslav Sobotka.

Rozvoj ve stavebnictví úzce souvisí s hospodářským rozvojem a pracovními místy v České republice. Více než 420 000 osob v národním hospodářství pracuje ve stavebním odvětví, nemluvě o dalších stovkách tisíců lidí, kteří se věnují souvisejícím profesím.

Dohodli jsme se na tom, že budeme nadále komunikovat, aby byla jasná zpětná vazba z hlediska všech připravovaných přípravných čerpání finančních prostředků a aby bylo zřejmé, že stát čerpá prostředky ke zlepšení kvality ať už bydlení nebo dopravní infrastruktury,“ dodal na závěr premiér.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie