Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

1. 6. 2015 17:16

Premiér jednal v Pardubickém kraji o nových pracovních místech i zrychlení výstavby R35

Premiér Bohuslav Sobotka navštívil MŠ Rubešova v Hlinsku, 1. června 2015.
Premiér Bohuslav Sobotka navštívil MŠ Rubešova v Hlinsku, 1. června 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka pokračuje v cestách do regionů, dnes navštívil Pardubický kraj. Premiér tu diskutoval se zástupci místních samospráv, jednal s významnými zaměstnavateli v kraji a společně s hejtmanem Pardubického kraje Martinem Netolickým, náměstkem ministra dopravy Kamilem Rudoleckým, zástupci Ředitelství silnic a dálnic a starosty jednal o aktuální situaci ohledně výstavby rychlostní komunikace R35.

V Hlinsku se premiér sešel se zhruba třemi desítkami starostů z mikroregionu Hlinecko, se kterými diskutoval například o elektronizaci státní správy, dotačních programech či čerpání evropských peněz. V místní mateřské školce popřál premiér dětem v rámci Mezinárodního dne dětí a jako dárek jim předal barevné pastelky. Děti na oplátku premiérovi darovaly obrázky, které pro něj nakreslily.

Ve firmě BackerElektro, která je druhým nejvýznamnějším zaměstnavatelem na Hlinecku, jednal premiér o vzniku nových pracovních míst. Společnost nyní získala významnou zakázku pro automobilku Peugeot a hledá nové zaměstnance. Následně si prohlédl regionální pivovar Rychtář, který patří pod český podnik Lobkowicz.

Ve Vysokém Mýtě si předseda vlády spolu s hejtmanem kraje Martinem Netolickým nebo náměstkem ministra průmyslu a obchodu Eduardem Muřickým prohlédl výrobní závod a výrobky společnosti IVECO Bus. S vedením společnosti poté řešil její rozvoj a další investiční záměry v České republice.

S vedením společnosti INA Lanškroun jednal předseda vlády o plánovaném rozšíření výroby. Firma požádala agenturu CzechInvest o investiční pobídku a plánuje postavit nový výrobní závod ve Svitavách, který by pokryl poptávku dalších zákazníků z řad automobilek. Do tří let plánuje vytvořit na Svitavsku až tisíc nových pracovních míst.

Svoji cestu premiér zakončil v Holicích, kde jednal mimo jiné se zástupci ŘSD, náměstkem ministra dopravy Kamilem Rudoleckým a hejtmanem Pardubického kraje Martinem Netolickým o fázích příprav jednotlivých úseků rychlostní komunikace R35 a možnostech, jak její výstavbu urychlit.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie