Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

15. 10. 2019 13:21

Premiér ocenil nejodpovědnější zahraniční investory

Hlavní cenu pro odpovědného zahraničního investora převzal z rukou premiéra Babiše Bohdan Wojnar za Škodu Auto, 14. října 2019.
Hlavní cenu pro odpovědného zahraničního investora převzal z rukou premiéra Babiše Bohdan Wojnar za Škodu Auto, 14. října 2019.
Člen představenstva Škody Auto Bohdan Wojnar převzal v pondělí 14. října 2019 v Lichtenštejnském paláci z rukou předsedy vlády Andreje Babiše cenu Odpovědný zahraniční investor. Vláda se letos poprvé rozhodla tímto způsobem ocenit firmy se zahraničním kapitálem za mimořádný investiční přínos pro ekonomiku České republiky.

Cenu si v premiérovém ročníku odnesly celkem čtyři společnosti. Vedlejší ocenění Odpovědný zahraniční investor v České republice v kategorii Pozitivní dopad na životní prostředí předal ministr Brabec společnosti Innogy Česká republika. Vedlejší cenu v kategorii Pozitivní dopad na region získala z rukou vicepremiéra a ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka společnost Albert Česká republika a vicepremiérka a ministryně financí Alena Schillerová předala vedlejší ocenění v kategorii Pozitivní společenský dopad společnosti Vodafone Czech Republic. Na závěr slavnostního večera pak premiér Andrej Babiš předal hlavní cenu zástupci největšího tuzemského výrobce automobilů Škoda Auto.

Smyslem a cílem ocenění je podpořit zahraniční subjekty podnikající v České republice k investicím do aktivit s významným celospolečenským přínosem pro Českou republiku. „Chceme firmy motivovat, aby byly společensky odpovědné. Aby se za to nestyděly a aby se tak mohly prezentovat na veřejnosti. Peněz, které potřebujeme na podporu kultury, vzdělávání, sportu a dalších věcí, není nikdy dost,“ vysvětlil účel nového ocenění premiér Andrej Babiš.

Z předávání cen chce vláda vytvořit novou tradici. „Je pro nás důležité, aby kapitál zůstával v co největším rozsahu tady v České republice,“ dodal předseda vlády.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie