Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

5. 12. 2013 9:18

Premiér předal cenu Technologické agentury

Premiér Jiří Rusnok během předávání cen TAČR 4. prosince 2013.
Premiér Jiří Rusnok během předávání cen TAČR 4. prosince 2013.
Předseda vlády Jiří Rusnok byl hostem na slavnostním večeru Setkání s perspektivami Technologické agentury České republiky.

Premiér osobně předal cenu za užitečnost řešení, kterou získal projekt výzkum a vývoj turbopřevodovky s novým typem segmentových ložisek. „Samotný název Setkání s perspektivami jasně říká, o čem dnešní večer je. Dnes oceníme ty, díky kterým naše ekonomika a v podstatě i celá společnost směřuje dopředu. Díky kterým si čeští občané v budoucnu zvýší svůj životní standard a díky nimž je pro nás každodenní život jednodušší,“ řekl předseda vlády.

Další dvě ceny za inovace byly uděleny v kategoriích originalita řešení a řešení pro kvalitu života. Všechny ceny obdržely aktuálně ukončené projekty, na nichž za podpory Technologické agentury spolupracovaly firmy a státní výzkumně-vzdělávací instituce.

Slavnostního společenského setkání v Nové budově Národního muzea se kromě premiéra Jiřího Rusnoka zúčastnili také místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková, předsedkyně Technologické agentury Rut Bízková, ředitelka Národního vzdělávacího fondu Miroslava Kopicová a ředitel Národního muzea Michal Lukeš.

Technologická agentura České republiky vznikla v roce 2009 za účelem centralizace státní podpory aplikovanému výzkumu a vývoji.


vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Technologická agentura

Technologická agentura ČR je organizační složkou státu, která byla zřízena v roce 2009 zákonem. Jejím úkolem je centralizovat státní podporu aplikovaného výzkumu a vývoje. Zabezpečuje přípravu a realizaci programů aplikovaného výzkumu, vývoje a inovací. Dále agentura například podporuje komunikaci mezi výzkumnými organizacemi a soukromým sektorem a podílové financování programových projektů.

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie