Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

9. 9. 2013 11:45

Premiér předal slovenskému velvyslanci medaili Karla Kramáře

Předseda vlády Jiří Rusnok předal v pondělí 9. září 2013 slovenskému velvyslanci Peteru Brňovi medaili Karla Kramáře.
Předseda vlády Jiří Rusnok předal v pondělí 9. září 2013 slovenskému velvyslanci Peteru Brňovi medaili Karla Kramáře.
Předseda vlády Jiří Rusnok dnes přijal velvyslance Slovenské republiky Petera Brňa, který ve své dosavadní pozici končí.

Předseda vlády slovenskému velvyslanci předal za jeho dlouholetou práci a zásluhy o rozvoj dobrých vztahů mezi Čechy a Slováky medaili Karla Kramáře. „Chtěl bych Vám moc poděkovat za to, co jste udělal pro česko-slovenské vztahy v posledních letech a určitě věřím, že i do budoucna se v této věci budete angažovat a moc Vám za to děkuji,“ řekl premiér Jiří Rusnok.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Peter Brňo pracoval jako státní tajemník Ministerstva hospodářství SR, později jako ředitel odboru obchodní politiky. V dubnu 2008 ho prezident ČR jmenoval velvyslancem v České republice. Ve funkci nahradil spisovatele Ladislava Balleka.

Medaile Karla Kramáře

Premiér Jiří Rusnok předal dnes medaili Karla Kramáře poprvé ve svém funkčním období. Pamětní medaile udělovaná předsedou vlády není ani vyznamenáním ani věcným ceněním, ale je symbolem, který byl pojmenován po prvním československém předsedovi vlády Karlu Kramářovi. Medaili předávají předsedové vlády v upomínku těm, kterým se premiér jako politik rozhodl poděkovat za prokazatelné zásluhy o obnovu demokracie, práv a svobod člověka. Ocenění vzniklo při příležitosti 90. výročí vzniku první československé vlády.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie