Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

7. 10. 2013 19:04

Premiér: Průmysl pomáhá zvládnout krizi

Předseda vlády Jiří Rusnok se v pondělí 7. října 2013 zúčastnil zahájení 55. Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně.
Předseda vlády Jiří Rusnok se v pondělí 7. října 2013 zúčastnil zahájení 55. Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně.
Premiér dnes na 55. Mezinárodním strojírenském veletrhu zdůraznil význam průmyslu pro budoucí prosperitu země.

Česká republika je podle dostupných údajů nejprůmyslovějším státem Evropské unie z hlediska podílu průmyslu na HDP. „Česká republika je zemí, která ve své moderní historii vždy byla významně formována průmyslovou tradicí a průmyslovou přítomností v našem hospodářství,“ uvedl předseda vlády ve svém projevu na oficiálním zahájení 55. ročníku tradičního brněnského veletrhu.

Premiér také připomněl, že nedávnou krizi zvládly relativně nejlépe státy, které se mohly opřít o silný průmysl. Kabinet Jiřího Rusnoka proto usiluje o pokračování průmyslové tradice, která je podle předsedy vlády stále živá a nosná.

Veletrhy jsou výborným místem k prezentaci domácích firem a k setkávání se světovou konkurencí. „Chci popřát brněnskému výstavišti a Mezinárodnímu strojírenskému veletrhu nejméně jednou tolik let, které dnes tady společně oslavujeme,“ uzavřel premiér Rusnok.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie