Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

9. 10. 2015 18:33

Premiér se setkal s českými europoslanci

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v pátek 9. října setkal v Poslanecké sněmovně s českými poslanci Evropského parlamentu. Premiér tak pokračuje v aktivní komunikaci vlády s národními zástupci v institucích Evropské unie.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v pátek 9. října 2015 setkal v Poslanecké sněmovně s českými europoslanci.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v pátek 9. října 2015 setkal v Poslanecké sněmovně s českými europoslanci.

Pracovnímu jednání předsedy vlády s europoslanci zvolenými za Českou republiku dominovala diskuse o aktuálním vývoji migrační krize a debata o posledních jednáních s evropskými partnery.

„Cením si zpětné vazby, kterou jsem dnes od českých europoslanců získal k závažnému tématu migrace. Zároveň vítám, že ti čeští zástupci v Evropském parlamentu, se kterými jsem měl dnes možnost mluvit, podpořili českou vládu v rozhodnutí nepodávat v této fázi žalobu v souvislosti s rozhodnutím ministrů vnitra EU o povinném přerozdělení 120 tisíc uprchlíků. S českými europoslanci jsme se dnes dohodli, že naše další setkání se uskuteční na jaře příštího roku tak, abychom pokračovali v dalších konzultacích aktuálních evropských témat,“ uvedl po jednání předseda vlády.

Premiér Bohuslav Sobotka se s českými europoslanci sešel krátce před říjnovou Evropskou radou, která se uskuteční příští týden v Bruselu a jejím stěžejním tématem bude migrace. S českými členy Evropského parlamentu se předseda vlády sešel již podruhé. První setkání proběhlo loni v létě po volbách do Evropského parlamentu. 

 

 

 

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie