Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

4. 10. 2011 17:25

Premiér se setkal s předními českými nadacemi a fondy

V úterý 4. října se premiér Petr Nečas setkal s členskými nadacemi a fondy sdruženými v asociacích Fóra dárců.

Akce se konala u příležitosti debaty o aktuální situaci českých nadací a fondů na půdě Poslanecké sněmovny a pod záštitou paní poslankyně Lenky Kohoutové.Premiér Petr Nečas se setkal s členskými nadacemi a fondy sdruženými v asociacích Fóra dárců

Premiér Petr Nečas vyjádřil svoje poděkování členským nadacím a fondům z Fóra dárců za jejich práci. Dále upozornil, že pro práci charitativních organizací je důvěra a transparentnost klíčovou hodnotou a statut veřejné prospěšnosti, upravený v novele Občanského zákoníku, ke zvýšení prestiže může přispět.

Nadace a fondy asociací Fóra dárců jsou aktivní v mnoha oblastech společenského dění a podstatným způsobem přispívají k profesionalitě a finanční stabilitě neziskového sektoru. Toto setkání svědčí o tom, že jsou i adekvátním partnerem vládě a zastupitelům pro jednání o podmínkách dalšího rozvoje nadačního sektoru v České republice,“ řekla Hana Šilhánová, ředitelka Nadace rozvoje občanské společnosti a předsedkyně výkonného výboru Fóra dárců

Členské nadace a fondy Fóra dárců významně podporují potřebné oblasti, nejvíce investují do sociální a humanitární oblasti a zdravotnictví. Ročně se jedná o částku zhruba ve výši 432 milionů korun, které putují směrem k neziskovým organizacím, jež přímo pomáhají potřebným.

Smyslem setkání klíčových českých nadací a fondů bylo zhodnotit aktuální situaci pro jejich činnost, zhodnotit výsledky jejich práce a prostředí, ve kterém působí, a v neposlední řadě prodiskutovat aktuální výzvy a příležitosti pro jejich další rozvoj, který je velmi důležitý pro celkovou udržitelnost neziskového sektoru obecně.

Fórum dárců je sdružení, které svojí činností již od roku 1997 podporuje rozvoj v České republice. Stěžejními okruhy práce Fóra dárců je posílení nadací a nadačních fondů a zlepšování legislativního prostředí pro filantropii. Členy Fóra dárců jsou významné nadace a nadační fondy a firemní nadace a fondy. Fórum dárců mj. provozuje systém dárcovských SMS.

Zdroj: www.donorsforum.cz

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie