Aktuálně

13. 10. 2015 17:52

Premiér Sobotka a další členové vlády diskutovali se starosty měst a obcí o sociálním vyloučení

Předseda vlády Bohuslav Sobotka, ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier a další členové kabinetu se v úterý 13. října 2015 setkali se starosty měst s vyloučenými lokalitami. V rámci setkání proběhla diskuse, výměna zkušeností a především představení materiálu, který shrnuje dosavadní nástroje, které vláda a jednotlivé resorty k řešení sociálního vyloučení mají a které by představitelům měst a obcí mohly pomoci.

V rámci boje se sociálním vyloučením schválila vláda na svém jednání 12. října 2015 Koncepci sociálního bydlení. Dalšími nástroji jsou také novela zákona o hmotné nouzi, výzvy a finanční prostředky mířící do oblasti vzdělávání a činnost Agentury pro sociální začleňování.

S představiteli měst a obcí, mezi nimiž nechyběli ani zástupci Asociace krajů a Svazu měst a obcí diskutovali kromě premiéra Sobotky a ministra Dienstbiera také ministryně školství Kateřina Valachová, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová a ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Ministr Jiří Dienstbier se budu tématu sociálního začleňování věnovat už zítra, 14. října 2015 v Rumburku a Ústí nad Labem.

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie