Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

23. 3. 2016 15:31

Premiér Sobotka bude v Paříži jednat s prezidentem Hollandem a premiérem Vallsem o hospodářské spolupráci, ochraně hranic EU a boji proti terorismu

Předseda vlády Bohuslav Sobotka odlétá na pracovní návštěvu Francouzské republiky, kde bude ve čtvrtek 24. března 2016 v Paříži jednat s premiérem Manuelem Vallsem a prezidentem Françoisem Hollandem, vystoupí na setkání se zástupci francouzských firem sdružených v MEDEF a odhalí pamětní desku k 100. výročí založení Československé národní rady.

Hlavními tématy setkání premiéra Bohuslava Sobotky s premiérem Manuelem Vallsem a prezidentem Françoisem Hollandem bude spolupráce v oblasti obchodu a investic, ochrana vnějších hranic EU, řešení migrační krize a naplňování Akčního plánu strategického partnerství ČR–Francie na léta 2014–2018, podepsaného během návštěvy premiéra Vallse v ČR.

Důležitým bodem jednání bude také aktuální bezpečnostní situace a boj proti terorismu. „Francie má již delší dobu zavedený systém vyhlašování stupňů ohrožení terorismem. Zajímají nás jejich zkušenosti s tímto systémem, který jsme u nás v nedávné době nově zavedli. Dále také to, jaká byla ve Francii po pařížských útocích realizována bezpečnostní a preventivní opatření a jak se osvědčila. Hovořit budeme také o zlepšení spolupráce zpravodajských služeb v EU,“ uvádí předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Dalšími tématy jednání bude spolupráce v oblasti kosmického průmyslu, vědy a výzkumu, spolupráce v oblasti energetiky, situace v regionu Blízkého východu a příprava varšavského summitu NATO.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka vystoupí na setkání se zástupci francouzských podniků sdružených v MEDEF a odhalí pamětní desku k 100. výročí založení Československé národní rady v Paříži. Premiér se také setká se zástupci krajanských spolků a bude diskutovat s českými studenty ve Francii.

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka byl na poslední oficiální pracovní návštěvě ve Francouzské republice v dubnu 2014 jako první zahraniční host tehdy nově jmenovaného premiéra Vallse. Předseda vlády Manuel Valls poté navštívil Českou republiku v prosinci 2014.

Program

  • 09.00 – projev na setkání se zástupci francouzských společností sdružených v MEDEF
  • 11.00 – odhalení pamětní desky k 100. výročí vzniku Československé národní rady v Paříži
  • 11.20 – setkání s představiteli krajanských spolků a studenty
  • 13.00 – jednání s premiérem Manuelem Vallsem
  • 15.00 – setkání s prezidentem Françoisem Hollandem

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie