Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

1. 10. 2015 11:09

Premiér Sobotka: Díky investici společnosti NEXEN TIRE vznikne v Ústeckém kraji 1500 nových pracovních míst

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se zúčastnil zahájení výstavby nové tovární haly v průmyslové zóně Triangle, 1. října 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se zúčastnil zahájení výstavby nové tovární haly v průmyslové zóně Triangle, 1. října 2015.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka zahájil ve čtvrtek 1. října 2015 spolu s předsedou představenstva společnosti NEXEN TIRE Byung Jung Kangem výstavbu nové tovární haly v průmyslové zóně Triangle u Žatce.  Akce se zúčastnili také prezident korejské společnosti Hochan Kang, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová a hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

„Jsem rád, že vládní proinvestiční politika přináší konkrétní výsledky a společnost NEXEN TIRE si pro svoji investici v objemu přes 22 miliard korun vybrala právě Českou republiku. Poté, co minulý rok v červnu vláda podpořila investici do průmyslové zóny Triangle u Žatce, dochází nyní k plnění záměru a začíná stavba nové tovární haly. Díky investici korejské společnosti vznikne v Ústeckém kraji více než 1 500 nových pracovních míst,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Nová tovární hala by měla být dokončena nejpozději do konce roku 2017, výroba by měla být zahájena v 1. čtvrtletí roku 2018 a vyprodukovat by měla až 31 tisíc pneumatik denně.

Investice společnosti NEXEN TIRE do průmyslové zóny Triangle u Žatce, kterou schválila vláda 16. června 2014 a jež přesahuje 22 miliard korun, je jedním z největších investičních záměrů v historii samostatné České republiky.

Vláda B. Sobotky úspěšně naplňuje své závazky v získávání nových investic, jen za prvních 18 měsíců fungování vlády se podařilo díky dobré práci Ministerstva průmyslu a obchodu a agentury CzechInvest podpořit více než 190 investic v objemu 108 miliard korun, které by měly generovat vznik více než 23 tisíc nových pracovních míst.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie