Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

17. 9. 2015 18:47

Premiér Sobotka diskutoval se zástupci Pompidou Group o protidrogových opatřeních v ČR

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se ve čtvrtek 17. září 2015 setkal na Úřadě vlády ČR se zástupci Pompidou Group.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se ve čtvrtek 17. září 2015 setkal na Úřadě vlády ČR se zástupci Pompidou Group.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se ve čtvrtek 17. září 2015 setkal na Úřadě vlády ČR se zástupci Pompidou Group Janem Malinowskim a Claudem Gillardem. Společně jednali o aktuálních protidrogových opatřeních české vlády.

Koaliční kabinet spolu s národním protidrogovým koordinátorem Jindřichem Vobořilem se drogovou situací v České republice dlouhodobě zabývá. Integroval oblasti drog, alkoholu, tabáku a hazardu do jedné protidrogové politiky. V daných oblastech realizuje akční plány a podílí se na úpravách legislativy. Mimo jiné prosazuje modernizaci a zefektivnění systému financování politiky závislostí, zajištění dostupnosti intervenčních služeb a zvyšování jejich kvality. Klade důraz na prevenci a léčbu a udržuje aktivní roli České republiky v mezinárodní protidrogové politice, a to jak na úrovni EU, tak na úrovni OSN.

Na zasedání vlády 14. 9. 2015 bylo rovněž schváleno rozšíření seznamu kontrolovaných drog v České republice o 19 nových psychoaktivních látek. ČR tímto reaguje na zvýšený výskyt nových drog, který se v současné době projevuje napříč státy v globálním měřítku.

Mezinárodní konference Pompidou Group, která probíhá v současné chvíli v Praze, také reaguje na stoupající nabídku psychoaktivních látek na celosvětovém trhu.

Pompidou Group je součást Rady Evropy, která se zabývá problematikou drog. Vznikla v roce 1971 a její součástí je také Česká republika. Více na: /cz/ppov/protidrogova-politika/koordinace/mezinarodni-spoluprace/pompidou-group---rada-evropy-5444/

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie