Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

11. 4. 2017 14:52

Premiér Sobotka jednal s eurokomisařkou Bieńkowskou o vnitřním trhu a průmyslu

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se setkal s členkou Evropské komise Elżbietou Bieńkowskou, 11. dubna 2017.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se setkal s členkou Evropské komise Elżbietou Bieńkowskou, 11. dubna 2017.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v úterý 11. dubna setkal s členkou Evropské komise Elżbietou Bieńkowskou, která má na starosti vnitřní trh, průmysl, podnikání a malé a střední podniky. Hlavním tématem jednání byl vnitřní trh, průmyslová politika a srovnání podmínek v odměňování zaměstnanců agentur EU v různých členských státech EU.

Premiér Sobotka a komisařka Bieńkowská diskutovali zejména o dlouhodobé české prioritě v podobě vnitřního trhu, kde jsou naplněny všechny čtyři svobody a kde je vyloučeno vytváření nových bariér. „Efektivní vnitřní trh je potřeba pro zajištění konvergence v EU. Právě otevřený trh bez bariér je cestou ke sbližování životní úrovně a ke snižování mzdových rozdílů. Funkční vnitřní trh je také nejlepší prevencí sociálního dumpingu,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Vedle tématu vnitřního trhu dnes premiér Sobotka a komisařka Bieńkowská jednali rovněž o srovnání podmínek v odměňování zaměstnanců agentur EU v různých členských státech EU. Důležitým bodem jednání s eurokomisařkou Bieńkowskou byla také průmyslová politika.

Předseda vlády dnes zároveň osobně pozval komisařku Bieńkowskou na konferenci k obraně a bezpečnosti, kterou ve spolupráci s Evropskou komisí připravujeme na 9. června v Praze.

S eurokomisařkou Bieńkowskou jednal premiér naposledy v květnu loňského roku.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie