Aktuálně

20. 5. 2015 16:45

Premiér Sobotka jednal s krizovým štábem nemocnic o zvyšování příspěvků za státní pojištěnce

Premiér Bohuslav Sobotka jednal společně s ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem se zástupci krizového štábu nemocnic, 20. května 2015.
Premiér Bohuslav Sobotka jednal společně s ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem se zástupci krizového štábu nemocnic, 20. května 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal dnes v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR společně s ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem se zástupci Krizového štábu nemocnic, pacientů a odborů.

Projednávala se tři hlavní témata: valorizace plateb za státní pojištěnce, příprava zákona o neziskových organizacích ve zdravotnictví a úhradová vyhláška pro letošní rok.

Jsem velmi rád, že jsme s ministrem zdravotnictví získali podporu pro to, abychom i nadále prosazovali zvýšení plateb za státní pojištěnce v roce 2016 tak, jak je to obsaženo v koaliční smlouvě, a jak to vyplývá i z naší snahy stabilizovat financování zdravotní péče v příštích letech,“ uvedl po schůzce předseda vlády Bohuslav Sobotka. Zároveň dodal, že se vláda snaží zajistit lepší finanční kondici zdravotnictví tak, aby se to obešlo bez zvyšování spoluúčasti pacientů.

Se zástupci krizového štábu nemocnic se premiér Sobotka setkal už podruhé. Na konci ledna 2015 spolu diskutovali o úhradové vyhlášce.

Krizový štáb nemocnic, pacientů a odborů

V krizovém štábu jsou zastoupeni Asociace českých a moravských nemocnic, Asociace krajských nemocnic, Svaz pacientů ČR, Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR a Lékařský odborový klub – Svaz českých lékařů. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie