Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

15. 7. 2015 13:33

Premiér Sobotka jednal s Lakšmí Mittalem o nových investicích v Moravskoslezském kraji

Premiér Sobotka jednal s Lakšmí Mittalem, předsedou představenstva a generálním ředitelem společnosti ArcelorMittal, 15. července 2015.
Premiér Sobotka jednal s Lakšmí Mittalem, předsedou představenstva a generálním ředitelem společnosti ArcelorMittal, 15. července 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka společně s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem jednali s Lakšmí Mittalem, předsedou představenstva a generálním ředitelem společnosti ArcelorMittal. Hlavním tématem jednání byla možnost modernizace podniku ArcelorMittal Ostrava, která by zachovala tisíce kvalitních pracovních míst na dalších několik desítek let.

Premiér Bohuslav Sobotka během jednání diskutoval o podmínkách pro potenciální budoucí investice v ostravském hutním závodě, které by zajistily pracovní místa v Moravskoslezském kraji na dalších několik desetiletí.

„Společnost ArcelorMittal je jedním z nejvýznamnějších zaměstnavatelů v Moravskoslezském kraji, zaměstnává více než 7400 lidí. Společně s předsedou představenstva skupiny ArcelorMittal Lakšmí Mittalem jsme dnes projednávali možné modernizace zařízení společnosti v ostravském hutním závodě. Ty by v regionu s vysokou mírou nezaměstnanosti zajistily tisíce pracovních míst po další desetiletí. Získávání nových investic a rozšiřování průmyslových zón zejména v sociálně problematických lokalitách je od začátku jednou z klíčových priorit vlády,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Schůzka nejvyšších představitelů skupiny ArcelorMittal s představiteli české vlády navazuje na sérii jednání, při nichž se diskutovaly též možnosti podpory objemově velmi významné investice.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie