Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

2. 4. 2015 9:44

Premiér jednal s místopředsedou EK o energetice či prioritách V4

Premiér Sobotka se setkal s místopředsedou Evropské komise Šefčovičem.
Premiér Sobotka se setkal s místopředsedou Evropské komise Šefčovičem.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se společně s ministrem zahraničí Lubomírem Zaorálkem, ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem a státním tajemníkem pro evropské záležitosti Tomášem Prouzou setkal ve čtvrtek 2. dubna 2015 v Kramářově vile s místopředsedou Evropské komise Marošem Šefčovičem. Společně jednali o spolupráci České republiky a Evropské komise v oblasti energetiky zejména v kontextu energetické unie. Dále diskutovali o přípravě a prioritách českého předsednictví Visegrádské skupině a regionální spolupráci.

Česká republika vítá iniciativu Energetické unie a oceňuje snahu Komise o komplexní přístup. Podle předsedy vlády Bohuslava Sobotky energetická unie pro Českou republiku přinese především větší bezpečnost a spolehlivost dodávek, větší propojení a kapacitu energetických sítí.

České republice se na březnové Evropské radě podařilo ve spolupráci s V4 prosadit do stávajícího návrhu energetické unie významné úpravy. Ty počítají s posílením energetické infrastruktury s důrazem na dostupnost cen energií pro domácnosti a průmysl s cílem zabránit energetické chudobě a podpořit konkurenceschopnost evropských firem. Úspěch na ER dokazuje potenciál regionální spolupráce.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie