Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

12. 4. 2017 15:36

Premiér Sobotka jednal s předsedkyní Národního shromáždění Vietnamu Nguyen Thi Kim Ngan o rozvoji vzájemných vztahů

Premiér Bohuslav Sobotka se setkal s předsedkyní Národního shromáždění Vietnamu Nguyen Thi Kim Ngan, 12. dubna 2017.
Premiér Bohuslav Sobotka se setkal s předsedkyní Národního shromáždění Vietnamu Nguyen Thi Kim Ngan, 12. dubna 2017.
Ve středu 12. dubna 2017 se předseda vlády Bohuslav Sobotka setkal s předsedkyní Národního shromáždění Vietnamu Nguyen Thi Kim Ngan. Ve Strakově akademii spolu jednali o dalším rozvoji vzájemných vztahů včetně spolupráce v oblasti obchodu a investic, dále ve vzdělávání, bezpečnosti, kultuře, vědě a výzkumu nebo také v cestovním ruchu. Věnovali se rovněž tématu vietnamské komunity žijící v ČR.

Premiér Sobotka potvrdil, že Česká republika má zájem o další rozvoj vztahů s Vietnamem, a to jak v politické, tak i ekonomické oblasti. V loňském roce dosáhl obrat vzájemného obchodu České republiky a Vietnamu více než 912 milionů USD a existuje potenciál pro další růst. Významnou součástí ekonomické spolupráce jsou také investice, přičemž české firmy již ve Vietnamu investovaly celkem 90 milionů USD v rámci 34 projektů.

Během jednání se předseda vlády zajímal o možnosti zapojení českých firem do modernizace Vietnamu a do budování tamější infrastruktury. Napomoci by tomu mohla také vietnamská menšina v ČR, která je třetí největší vietnamskou komunitou v celé Evropě.

Předsedkyně Nguyen Thi Kim Ngan přijela do České republiky na pozvání předsedy Senátu Milana Štěcha. Naposledy navštívil Českou republiku před dvěma lety vietnamský prezident Truong Tan Sang, tehdy si obě země připomněly 65. výročí navázání vzájemných diplomatických vztahů.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie