Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

2. 6. 2015 14:10

Premiér jednal s Arménským protějškem o hospodářské spolupráci

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v úterý 2. června 2015 setkal s premiérem Arménské republiky Hovikem Abrahamjanem.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se v úterý 2. června 2015 setkal s premiérem Arménské republiky Hovikem Abrahamjanem.
Předseda vlády České republiky Bohuslav Sobotka se v úterý 2. června 2015 setkal s premiérem Arménské republiky Hovikem Abrahamjanem. Společně s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem jednali premiéři o rozvoji ekonomické a investiční spolupráce a o vzájemných vztazích v oblasti vzdělávání, kultury a cestovního ruchu.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

V oblasti zahraniční politiky bylo důležitým tématem diskuse představitelů obou zemí současné vyjednávání nového rámce vzájemných vztahů mezi Arménií a Evropskou unií a spolupráce v rámci Východního partnerství.

Po společném jednání podepsali zástupci arménské oblasti Tavuš a Královéhradeckého kraje Memorandum o vzájemném porozumění a obchodně-ekonomické, humanitární a kulturní spolupráci.

Kooperace v oblasti investic je pro obě země důležitou součástí vzájemných vztahů. Pro české společnosti představuje možnost uplatnění zejména v oblasti energetiky, modernizace a výstavby vodovodní infrastruktury a dodávek zemědělských strojů.

Během své třídenní návštěvy České republiky zahájili premiér Arménské republiky Hovik Abrahamjan společně s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou a ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem podnikatelské fórum. Společně s ministrem kultury Danielem Hermanem pak arménský předseda vlády zavítal do Lidic, kde uctil dětské oběti války.

 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie