Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

2. 7. 2015 16:48

Předseda vlády jednal s premiérem Černé Hory o rozvoji obchodních vztahů

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se 2. července 2015 setkal ve Strakově akademii s předsedou vlády Černé Hory Milem Đukanovićem.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se 2. července 2015 setkal ve Strakově akademii s předsedou vlády Černé Hory Milem Đukanovićem.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se ve čtvrtek 2. července 2015 setkal ve Strakově akademii s předsedou vlády Černé Hory Milem Đukanovićem. Hlavním bodem jednání byla vzájemná spolupráce a rozvoj obchodních vztahů. Premiéři spolu hovořili také o energetice, cestovním ruchu, přístupovém procesu Černé Hory do EU a o aspiraci na členství v NATO.

Pro zobrazení videa je nutné povolit JavaScript. Zde jsou instrukce jak povolit JavaScript ve Vašem webovém prohlížeči.

Nahrává se přehrávač videa ...

Premiéři Sobotka a Đukanović jednali při svém čtvrtečním setkání o možnostech rozvoje už nyní velmi dobrých obchodních vztahů. Za posledních pět let se obrat vzájemného obchodu obou zemí ztrojnásobil. V roce 2014 obrat dosáhl částky 1,24 miliardy korun. Význam této oblasti předsedové vlád zdůraznili také účastí na semináři o obchodních a investičních příležitostech pro české firmy v Černé Hoře.

Dalším tématem jednání byla také oblast energetiky a cestovního ruchu, kdy Černou Horu navštíví každoročně několik desítek tisíc českých turistů, což představuje významný příspěvek k obchodní výměně. Z mezinárodních otázek pak premiér Sobotka se svým protějškem hovořil zejména o integraci Černé Hory do euroatlantických struktur. ČR dlouhodobě podporuje rozšíření EU o země západního Balkánu, které vnímá jako cestu k posilování stability, prosperity a konsolidaci demokracie v tomto regionu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie