Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

10. 9. 2014 15:13

Premiér Sobotka jednal s prezidentem Švýcarské konfederace Burkhalterem

Premiér Sobotka se ve středu 10. září 2014 setkal se spolkovým prezidentem Švýcarské konfederace Burkhalterem.
Premiér Sobotka se ve středu 10. září 2014 setkal se spolkovým prezidentem Švýcarské konfederace Burkhalterem.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se ve středu 10. srpna 2014 setkal se spolkovým prezidentem a ministrem zahraničních věcí Švýcarské konfederace Didierem Burkhalterem. Spolkový prezident se vedle jednání s předsedou vlády a účasti na fóru OBSE setkal s ministrem zahraničních věcí Lubomírem Zaorálkem.

Společně s předsedou vlády projednali rozvoj hospodářských vztahů mezi oběma zeměmi a význam přílivu zahraničních investic ze Švýcarska pro české hospodářství. Švýcarsko je z hlediska ČR 6. největším investorem a má podíl 4,4 % na celkovém přílivu zahraničních investic do České republiky. Premiér Sobotka přivítal také přínos Programu švýcarsko-české spolupráce, který je příspěvkem Švýcarska ke snižování hospodářských a sociálních rozdílů v rozšířené EU, pro rozvoj českých regionů.

Dalšími tématy jednání byly situace na Ukrajině, možnosti Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE), které Švýcarsko v současné době předsedá, přispět k jejímu řešení a jednání EU a Švýcarska o institucionálním rámci vzájemných vztahů.

Didier Burkhalter přijel do České republiky zahájit 22. ekonomické a environmentální fórum OBSE, které se koná 10. – 12. září v Černínském paláci.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie