Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

19. 4. 2016 18:21

Premiér Sobotka jednal se zástupci Asociace samostatných odborů o situaci ve zdravotnictví, zvyšování platů i aktivní politice zaměstnanosti

Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal v úterý 19. dubna 2016 v Poslanecké sněmovně s předsedou Asociace samostatných odborů Bohumírem Dufkem a dalšími zástupci asociace. Diskutovali o růstu platů, aktivní politice zaměstnanosti a tvorbě nových pracovních míst i vládní snaze řešit tíživou situaci v OKD.

Premiér potvrdil, že ČSSD bude v koalici prosazovat, aby se od 1. ledna 2017 zvýšily mzdy pro zdravotní sestry, lékaře a učitele o 10 %, pro ostatní zaměstnance veřejného sektoru o 5 %.

Premiér zástupce odborů informoval také o dosavadních výsledcích vlády při snaze řešit tíživou situaci v OKD. Vláda chce volit takový postup, který bude bezpečný pro daňové poplatníky a současně umožní vládě mít co největší vliv na sociální situaci a zaměstnanost v Moravskoslezském kraji.

Důležitým tématem diskuse byly kroky vlády k posílení trhu práce a aktivní politika zaměstnanosti. V současné době je na trhu práce 117 tisíc volných pracovních míst, v některých profesích ale chybějí kvalifikovaní zaměstnanci, především v technických oborech. Vláda chce proto posilovat kapacity ve školství a vazbu vzdělávacího systému na trh práce. Premiér s odbory diskutoval také o koncepční politice vlády a podpoře rodin a o výdajích na bezpečnost. Dalším tématem byla aktuální situace Českých drah a zajištění železniční dopravy v regionech.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie