Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

19. 7. 2016 17:20

Premiér Sobotka jednal v Plzeňském kraji o bezpečnosti, zdravotnictví i zaměstnanosti

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil Fakultní nemocnici Plzeň, 19. července 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil Fakultní nemocnici Plzeň, 19. července 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil v úterý 19. července 2016 v rámci pravidelných cest do regionů Plzeňský kraj. Premiéra na cestě v kraji doprovázel ministr vnitra Milan Chovanec a ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček. Hlavními tématy jednání byly zaměstnanost, bezpečnost a zdravotnictví.

Premiér Sobotka navštívil na začátku pracovní cesty společnost KION Stříbro, která vyrábí vysokozdvižné vozíky. Jde o příklad úspěšné investiční strategie vlády, díky státním investičním pobídkám firma otevřela letos v únoru novou výrobní halu a v Plzeňském kraji realizovala investici ve výši 400 milionů korun. Vytvořila rovněž 150 nových pracovních míst.  

Předseda vlády se v kraji věnoval také tématu bezpečnosti. S ministrem vnitra Chovancem jednali s vedením Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje o zvyšování bezpečnosti v regionech ČR, prioritách vlády v oblasti personální a finanční stabilizace policie. V Plzeňském kraji se daří už třetí rok po sobě snižovat kriminalitu, premiér a ministr proto poděkovali vedení krajské policie za dobře odváděnou práci.

Důležitým tématem pracovní cesty bylo rovněž zdravotnictví. S ministrem Němečkem navštívil premiér Fakultní nemocnici Plzeň – Lochotín a Stodskou nemocnici, kde společně s vedením zdravotnických zařízení a zaměstnanci diskutovali o konkrétních problémech, které nemocnice trápí. Prioritou vlády je v oblasti zdravotnictví prosazení reformy vzdělávání, zvýšení platů zdravotních sester a lékařů i finanční podpora modernizace zdravotnických zařízení. 

Na závěr cesty se premiér setkal v Dobřanech s profesionálními i dobrovolnými hasiči z regionu. Současná vláda jejich činnost systémově podporuje, finanční stabilizace i zlepšování pracovních podmínek sborů hasičů je důležitou součástí vládní politiky v oblasti bezpečnosti. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie