Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

30. 5. 2015 17:20

Premiér Sobotka navštívil Jihočeský kraj

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil společnost ZVVZ Milevsko, 30. května 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil společnost ZVVZ Milevsko, 30. května 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil v sobotu 30. května 2015 v rámci pravidelných cest do regionů Jihočeský kraj. Premiér otevřel zrekonstruovaný dům Mistra Jana Husa v Husinci, navštívil Jadernou elektrárnu Temelín a setkal se se zástupci firem Madeta, ZVVZ Milevsko a se zástupci dobrovolných hasičů v Jistebnici.

Premiér zahájil pracovní program ve společnosti Madeta, kde s vedením společnosti hovořil o zákonu o významné tržní síle, jehož novelu předložil premiér do Poslanecké sněmovny. Následně premiér B. Sobotka otevřel společně s ministrem kultury Danielem Hermanem zrekonstruovaný rodný dům Mistra Jana Husa.

V odpoledních hodinách pak předseda vlády navštívil s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem Jadernou elektrárnu Temelín. Vláda se bude na svém jednání příští týden zabývat Národním akčním plánem rozvoje jaderné energetiky v České republice a premiér se chtěl ještě před tímto jednáním seznámit s aktuálním stavem našich dvou jaderných elektráren a připraveností na jejich možný rozvoj. Již minulý týden proto navštívil jadernou elektrárnu Dukovany.

Následně předseda vlády navštívil společnost ZVVZ Milevsko, kde se setkal s vedením společnosti a diskutoval o efektivitě současné vládní proexportní strategie. Svůj program zakončil premiér Bohuslav Sobotka v Jistebnici, kde se zúčastnil diskuse s dobrovolnými hasiči. Hlavním tématem bylo financování těchto spolků.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie