Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

12. 9. 2014 13:08

Premiér Sobotka navštívil Jihomoravský kraj

Premiér Bohuslav Sobotka slavnostně otevřel Středoevropský technologický institut v Brně, 12. září 2014.
Premiér Bohuslav Sobotka slavnostně otevřel Středoevropský technologický institut v Brně, 12. září 2014.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil v pátek 12. září 2014 v rámci svých pravidelných pracovních cest do regionů Jihomoravský kraj. Premiér se zúčastnil otevření Středoevropského technologického institutu v Brně a nového pracoviště úřadu práce ve Vyškově. Během dne se dále sešel ke společnému jednání s hejtmany krajů.

Premiér Bohuslav Sobotka zahájil pracovní den v Jihomoravském kraji otevřením Středoevropského technologického institutu v Univerzitním kampusu Masarykovy univerzity v Brně. Nové výzkumné pracoviště, jehož náklady se vyšplhaly na 5,25 miliardy korun, bylo financováno z fondů Evropské unie a státního rozpočtu. Vybudovaný vědecký komplex posílí výzkumný, vývojový a inovační potenciál ČR a přispěje k růstu konkurenceschopnosti a k vytváření vysoce kvalifikovaných pracovních míst v Jihomoravském kraji.

Následně předseda české vlády jednal se zástupci Asociace krajů ČR v Židlochovicích. Společně diskutovali o opravách silnic druhých a třetích tříd, které patří pod správu krajů. Dalším tématem jednání byla příprava na čerpání finančních prostředků z Evropské unie a vzájemná spolupráce mezi kraji a Ministerstvem pro místní rozvoj. Premiér Bohuslav Sobotka také s hejtmany hovořil o sociálních službách a jejich financování. Vláda vnímá AKČR jako významného partnera a pravidelně chce se zástupci krajů diskutovat o aktuálních tématech. Dnes premiér jednal s hejtmany za dobu svého mandátu již po třetí. Další společné jednání se uskuteční v pondělí 15. září 2014 ve Strakově akademii.

Po jednání s hejtmany krajů pokračoval premiér Bohuslav Sobotka ve svém pracovním programu ve Vyškově, kde se zúčastnil otevření nového pracoviště Úřadu práce Vyškov. Součástí zahájení činnosti pobočky úřadu bylo představení nového projektu s názvem Nová šance. Program je cílený na regiony Jihomoravského kraje, které jsou postiženy dlouhodobou nezaměstnaností.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie