Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

3. 11. 2015 17:26

Premiér Sobotka navštívil Plzeňský kraj

V úterý 3. listopadu 2015 premiér navštívil také DEPO 2015, kde si prohlédl práci s drony.
V úterý 3. listopadu 2015 premiér navštívil také DEPO 2015, kde si prohlédl práci s drony.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka dnes v rámci pravidelných pracovních cest do regionů navštívil Plzeňský kraj. Premiér v regionu jednal s vedením města o výstavbě, rozvoji a financování dopravní infrastruktury, zkvalitňování veřejných služeb i aktuální situaci v oblasti migrační krize.

Pracovní cestu předseda vlády zahájil jednáním s radou města Plzně, kde byly hlavními tématy stavba městského okruhu a obnova záchytných zařízení pro uprchlíky. Poté premiér Sobotka navštívil moderní volnočasové centrum Dům digitálních dovedností, Masarykovu základní školu Plzeň a v rámci projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 také DEPO 2015. Dalším bodem programu bylo jednání s vedením Západočeské univerzity a výzkumným týmem Fakulty aplikovaných věd ZČU.

Součástí fakulty je nové výzkumné Evropské centrum excelence NTIS – Nové technologie pro informační společnost. Premiér Sobotka se setkal s mladým týmem, který na NTIS působí. Tento tým letos získal osm zlatých medailí v soutěži na Massachusettském technologickém institutu v Bostonu.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie