Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

3. 7. 2015 16:45

Premiér Sobotka navštívil První brněnskou strojírnu ve Velké Bíteši a policejní služebnu ve Velkém Meziříčí

Premiér Bohuslav Sobotka 3. července 2015 navštívil První brněnskou strojírnu ve Velké Bíteši.
Premiér Bohuslav Sobotka 3. července 2015 navštívil První brněnskou strojírnu ve Velké Bíteši.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka v pátek 3. července 2015 navštívil společně s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem První brněnskou strojírnu ve Velké Bíteši. Odpoledne si pak premiér Sobotka v rámci chystaného projektu společných služeben Policie ČR a Městské policie prohlédl služebnu ve Velkém Meziříčí.

Premiér Sobotka a ministr Mládek v První brněnské strojírně jednali s vedením společnosti, prohlédli si zkušebnu letecké techniky a divizi přesného lití, kde v rámci slavnostního spuštění rozšířeného provozu zahájili činnost modernizované slévárny.

První brněnská strojírna ve Velké Bíteši podniká v oboru přesného strojírenství, a to především jako výrobce turbínových vysokootáčkových strojů pro letectví, energetiku a dopravní průmysl.

Společnost je významným exportérem, který 80 % své produkce vyváží na zahraniční trhy ve Spojených státech, Rusku i v Evropě. Je ale také významným zaměstnavatelem, který se velkou měrou podílí na podpoře zaměstnanosti v regionu. 

V odpoledních hodinách navštívil předseda vlády Bohuslav Sobotka také policejní služebnu ve Velkém Meziříčí, a to v rámci připravovaného projektu společných služeben Policie ČR a Městské policie.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie