Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

26. 5. 2015 9:38

Premiér Sobotka po jednání s místopředsedou Evropské komise Šefčovičem: Prioritou české vlády je dokončení vnitřního trhu s energií

V úterý 26. května přijal předseda vlády Bohuslav Sobotka ve Strakově akademii místopředsedu Evropské komise Maroše Šefčoviče.
V úterý 26. května přijal předseda vlády Bohuslav Sobotka ve Strakově akademii místopředsedu Evropské komise Maroše Šefčoviče.
V úterý 26. května přijal předseda vlády Bohuslav Sobotka ve Strakově akademii místopředsedu Evropské komise Maroše Šefčoviče. Tématem jednání byl projekt energetické unie, který bude prioritou blížícího se českého předsednictví Visegrádské skupině, které započne 1. července 2015.

Jsem rád, že je Praha jednou z prvních zastávek na cestě pana místopředsedy Šefčoviče po Evropě. V projektu energetické unie je českou prioritou dokončení vnitřního trhu s energií. Česká vláda zároveň bude i nadále trvat na vlastní tvorbě energetického mixu včetně jádra. Při dalším rozvoji energetické unie se Česká republika bude zasazovat o vyvážené dodržování trojice evropských cílů – bezpečnosti, cenové udržitelnosti a ochrany životního prostředí,“ uvedl po setkání premiér Sobotka.

Místopředseda Šefčovič se s premiérem Sobotkou setkal v rámci série návštěv zemí EU, které podniká s cílem seznámit lídry členských států s vývojem projektu energetické unie. V té souvislosti představil předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi analýzu, kterou vytvořila Evropská komise s cílem zmapovat národní energetické politiky a ukázat členským státům příležitosti a výzvy, které z energetické unie vyplývají.

Premiér Bohuslav Sobotka jednal s místopředsedou Evropské komise Šefčovičem v posledních třech měsících již potřetí. Znovu se setkají 14. července 2015 na půdě Evropského parlamentu u příležitosti zahájení českého předsednictví Visegrádské skupině.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie