Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

6. 5. 2016 19:11

Premiér Sobotka po jednání v Ostravě: Cílem vlády je udržet OKD v provozu

Předseda vlády Bohuslav Sobotka v pátek 6. května 2016 jednal v Ostravě o aktuální situaci v OKD.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka v pátek 6. května 2016 jednal v Ostravě o aktuální situaci v OKD.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka jednal v pátek 6. května 2016 společně s ministryní práce a sociálních věcí Michaelou Marksovou a ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem v Ostravě o aktuální situaci v OKD.

Premiér Sobotka se s ministryní a ministrem setkali s představiteli odborů a zaměstnanců společnosti OKD, regionálními zaměstnavateli, s hejtmanem Moravskoslezského kraje Miroslavem Novákem, se zástupci regionální tripartity a samospráv dotčených útlumem těžby.

Premiér zřídí pracovní skupinu za účasti ministerstev, kraje a tripartity s cílem zabývat se pravidelně situací kolem OKD.

Předseda vlády Sobotka jednal také s moravskoslezskými zaměstnavateli v automobilovém průmyslu, kteří nabídli rekvalifikaci a zaměstnání tisícovky pracovníků z OKD.

Vláda ČR situaci v OKD aktivně řeší. Ve středu se k tomuto tématu sešlo mimořádné rozšířené předsednictvo vlády. O dalším postupu budou jednat zástupci vládního kabinetu na svém nejbližším zasedání 11. května 2016, kdy se ještě před samotným jednáním sejde předsednictvo Rady hospodářské a sociální dohody v rozšířeném formátu. 

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie