Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

22. 12. 2016 16:17

Premiér Sobotka poděkoval izraelskému velvyslanci Garymu Korenovi za jeho činnost u příležitosti ukončení jeho mise v ČR

Předseda vlády Bohuslav Sobotka přijal mimořádného a zplnomocněného velvyslance Státu Izrael Garyho Korena, 22. prosince 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka přijal mimořádného a zplnomocněného velvyslance Státu Izrael Garyho Korena, 22. prosince 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka přijal ve čtvrtek 22. prosince 2016 ve Strakově akademii mimořádného a zplnomocněného velvyslance Státu Izrael Garyho Korena. Premiér Sobotka poděkoval končícímu izraelskému velvyslanci za jeho dvouletou činnost a vzájemnou spolupráci, která výrazně přispěla k dalšímu posílení česko-izraelských vztahů.

Velvyslanec Gary Koren se významně zasadil o prohlubování česko-izraelských vztahů. Podílel se na přípravě dvou česko-izraelských mezivládních konzultací v roce 2014 a 2016 v Jeruzalémě, státní návštěvy prezidenta R. Rivlina v Praze v roce 2015 a několika návštěv resortních ministrů.

Izrael patří mezi nejdůležitější obchodní relace České republiky. V roce 2015 představoval pro ČR 5. nejvýznamnější mimoevropský exportní trh, v roce 2016 přinesl ve vzájemném obchodě rekordní hodnoty. Největším projektem česko-izraelské vojenské spolupráce je dodávka nových 3D radiolokátorů pro Armádu České republiky, kdy přibližně 30 procent zakázky bude realizováno českou firmou.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie