Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

29. 11. 2016 10:23

Premiér Sobotka poděkoval německému velvyslanci von Loringhovenovi za jeho působení v ČR

Premiér Bohuslav Sobotka poděkoval německému velvyslanci Freytagovi von Loringhovenovi za jeho činnost v ČR, Kramářova vila 29. listopadu 2016.
Premiér Bohuslav Sobotka poděkoval německému velvyslanci Freytagovi von Loringhovenovi za jeho činnost v ČR, Kramářova vila 29. listopadu 2016.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka přijal v úterý 29. listopadu 2016 v Kramářově vile mimořádného a zplnomocněného velvyslance Spolkové republiky Německo A. F. Freytaga von Loringhovena. Premiér Sobotka poděkoval končícímu německému velvyslanci za jeho dvouletou činnost a vzájemnou spolupráci, která výrazně přispěla k dalšímu posílení česko-německých vztahů.

Velvyslanec Arndt Freiherr Freytag von Loringhoven se významně zasadil o prohlubování česko-německých vztahů. Přispěl k otevření česko-německého strategického dialogu, který se nejdynamičtěji rozvíjí v oblasti vědy a výzkumu. V rámci tohoto dialogu došlo k navázání intenzivnějších kontaktů českých výzkumných instituci s německou Fraunhoferovou společností, která je největší institucí pro aplikovaný výzkum v Evropě. Výsledkem společného česko-německého úsilí o intenzivní dialog byla návštěva kancléřky Angely Merkelové v ČR v srpnu tohoto roku.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie