Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

21. 9. 2015 18:05

Premiér Sobotka podpořil rozvoj dopravní infrastruktury ve Zlínském kraji

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil Domov pro seniory v Luhačovicích, 21. září 2015.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil Domov pro seniory v Luhačovicích, 21. září 2015.
V pondělí 21. září 2015 navštívil předseda vlády Bohuslav Sobotka v rámci svých pracovních cest do regionů Zlínský kraj. Tématem jeho jednání se zástupci kraje i obcí byl především rozvoj dopravní infrastruktury, konkrétně výstavba obchvatu Otrokovic (R55), elektrifikace a zkapacitnění železniční trati do Zlína a Vizovic a urychlení výstavby R49.

Předseda vlády ujistil představitele Zlínského kraje, že pro vládu je výstavba dopravní infrastruktury v regionu jednou z priorit a Ministerstvo dopravy i Ředitelství silnic a dálnic dělají maximum pro urychlení přípravy jednotlivých úseků.

Právě obchvat Otrokovic a dostavba významných rychlostních komunikací podle premiéra Sobotky uleví přetíženým obcím a zároveň přispějí k rozvoji podnikatelských aktivit a pomůžou vytvořit nová pracovní místa v regionu.  

Během své pondělní návštěvy premiér Sobotka také otevřel domov seniorů v Luhačovicích, na jehož výstavbu šlo více než 46 milionů korun z fondů Evropské unie. V Baťově vile ve Zlíně pak ocenil vítěze ankety „Pracovník roku v sociálních službách ve Zlínském kraji“ pro rok 2015.

Na závěr své cesty předseda vlády jednal se zástupci společnosti TVD – Technická výroba, a.s. v Rokytnici, která je jedním z nejvýznamnějších zaměstnavatelů v regionu. S jejím vedením pak diskutoval mimo jiné o spolupráci firmy se středními a vysokými školami.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Související zprávy

Fotogalerie [F] fotogalerie