Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

26. 2. 2015 18:45

Premiér Sobotka pokračuje v návštěvách krajů i v roce 2015

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka pokračuje ve výjezdech do krajů a regionů České republiky i v roce 2015. První cesta premiéra povede už v pondělí 2. března na Hodonínsko.

Stejně jako loňský rok, i letos se plánuje premiér na cestách setkávat především s regionálními politiky, významnými zaměstnavateli, zástupci zaměstnanců, profesních sdružení a dalších organizací. Kromě aktuálních problémů se bude předseda vlády v regionech zajímat také o to, jak se daří naplňovat vládní sliby, vytvářet nová pracovní místa a zajišťovat občanům dostupnost veřejných služeb.

Cesty do krajů jsou pro mě velmi důležité a podnětné, mám možnost diskutovat s občany, místními starosty i regionálními politiky o tom, jak se jim v naší zemi žije, co je trápí a kde jim může moje vláda pomoci. Po roce fungování nové vlády jde o cennou zpětnou vazbu, která je důležitá nejen pro vyhodnocení dosavadní práce kabinetu, ale rovněž pro pokračování vládního cíle měnit věci k lepšímu,“ uvedl premiér Sobotka.

První cesta už v pondělí 2. března

Jako první premiér Sobotka navštíví v pondělí 2. března Hodonín a Moravský Písek. Tématy jednání se starostkami obou měst bude například otázka sociálního bydlení a integrace romské menšiny nebo otázka výstavby rychlostní silnice R55.

V druhé polovině března pojede premiér do Kraje Vysočina, kde navštíví Bystřici nad Pernštejnem nebo Ždírec nad Doubravou, a Královéhradeckého kraje. Součástí cesty bude návštěva Škody Auto v Kvasinách nebo otevření Hospitalu Kuks.

Následovat budou cesty do Jihomoravského, Libereckého, Pardubického, Moravskoslezského kraje a dalších míst po České republice. Předsedu vlády budou na cestách doprovázet také další členové vlády, případně jejich náměstci a další představitelé státní správy.

V loňském roce navštívil premiér celou řadu regionů, ať už jde o Moravskoslezský kraj, kde se setkal s horníky, Kraj Vysočina, kde si prohlédl provozy čtyř velkých zaměstnavatelů v kraji, navštívil nemocnici v Pelhřimově či například Zlínský kraj, kde navštívil průmyslové zóny a setkal se se zaměstnavateli, odbory a zástupci vzdělávacích institucí.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie [F] fotogalerie