Úřad vlády nově přechází na doménu vlada.gov.cz. Více informací

Aktuálně

7. 10. 2015 10:15

Premiér Sobotka posnídal se zástupci české krajanské organizace, působící v USA

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se ve středu 7. října 2015 setkal se zástupci organizace American Friends of the Czech Republic.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se ve středu 7. října 2015 setkal se zástupci organizace American Friends of the Czech Republic.
Předseda vlády Bohuslav Sobotka se ve středu 7. října 2015 setkal v Kramářově vile na společné snídani se zástupci organizace American Friends of the Czech Republic.

„Bylo to milé a příjemné setkání a příležitost, abych mohl poděkovat zástupcům krajanské organizace v USA za jejich aktivity při úspěšném rozvíjení česko-amerických vztahů. Poděkoval jsem rovněž za pomoc a spolupráci při umístění busty Václava Havla v americkém kongresu loni v listopadu i iniciativu při výstavbě nové tělocvičny Sokola ve Westu v Texasu,“ uvedl předseda české vlády Bohuslav Sobotka.

Dalšími tématy diskuse byla také hospodářská spolupráce ČR a USA, energetická bezpečnost či migrace.


Informace o organizaci American Friends of the Czech Republic

Organizace American Friends of the Czech Republic (AFoCR) vznikla v roce 1995 a je nejaktivnější a nejvlivnější krajanskou organizací (v USA žije 1,7 mil. krajanů z celkových cca. 2 mil., tj. 85 %). Do svých řad přijímá nejen české přistěhovalce a jejich potomky, ale také osobnosti z USA a ČR, které se angažují ve prospěch rozvoje vzájemných vztahů. Jedním z hlavních cílů AFoCR je informovat politické představitele USA, obchodní kruhy, média a další důležité organizace o cílech a aspiracích ČR – z hlediska prosazování našich zájmů v zahraničí jde o jedinou organizaci svého druhu v USA.

vytisknout   e-mailem   Facebook   síť X

Fotogalerie

Fotogalerie [F] fotogalerie